Vergoeding

Coöperatie Fysiotherapeuten Zeeuws Vlaanderen

Vergoeding Fysiotherapie en het nieuwe zorgstelsel.

Vanaf 1 januari 2006 krijgt iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht dezelfde zorgverzekering. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de gezondheidszorg. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket is voor iedereen gelijk.
Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie:

    • fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut of zie link chronische patiënten) vanaf de twintigste behandeling.
    • fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar (maximaal 9 behandelingen per indicatie per jaar of volledig bij chronische klachten).

Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. De aanvullende verzekering is niet verplicht. Dat is slechts één aspect uit het aanvullende pakket van een verzekeraar. Wij raden u dan ook aan om het volledige vergoedingenoverzicht van een aanvullende verzekering te bekijken, en bij uw keuze niet alleen af te gaan op de vergoeding van fysiotherapie en de hoogte van de premie. Informatie over het nieuwe zorgstelsel, de basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en antwoord op veelgestelde vragen vindt u op www.defysiotherapeut.com

Bron: KNGF / www.defysiotherapeut.com